Race i Falun

2010-06-13

Det började inte så bra när jag kvällen innan avresa körde en testsväng med skotern och den inte gjorde mer än 30 knop!! Kvällen/natten gick åt till att skruva och vid 06:00 tiden var det dags för en ny testsväng.

Skotern fungerade men jag var tvungen att montera tillbaka original datorn och vips så tappade jag 50 hk. En toppfart på 59 knop istället för 65 och mycket långsammare i accelerationen. Inte mycket att göra annat än att packa ihop sig och åka.

De tre sista åren har det varit kallt och regnat oavbrutet på Falun racen så man blev lite förvånad när man vaknade upp till ett strålande solsken och värme!
I första heatet drar man lott om var man skall stå på startgrind och jag drog nr.13 (1 är bra, 13 obra). Starten går och jag saknar mina extra hästkrafter, blir ifrån åkt av de flesta på startrakan.

Vid första bojen blir det alltid lite stök och jag tråcklar mig fram och tar innersplitten. När de båda splittarna återförenas kommer jag ut som 4:a. Kör upp mig en placering och går i mål som 3:a! I andra heatet går jag i mål som 4:a och i tredje som 3:a.
Denna gång räckte den sammanslagna poängen endast till en 4:e plats totalt, som jag i och för sig inte är helt missnöjd med tanke på omständigheterna.

Som vanligt var moderklubben Orust Jetski Klubb stabilt representerad med 8 förstaplaceringar av 10 möjliga!

Nu har jag två veckor på mig att få ordning på skotern innan det är dags för andra SM deltävlingen i Closed Course och första SM deltävlingen i Offshore, detta i Mellbystrand 3-4 juli.

Foto: Helena Borgström
image

image

image