EM Mästare 2016

2016-12-31

image
Efter målgång på EM i Polen
Foto: Peter Andersson

2016 har varit ett händelserikt racing år!
Körde en ny Seadoo Spark (Tack Peter på Rodins Marin och Stefan Berg på BRP Sverige för bra samarbete) så i början av året var det mycket skruva, testa och träna för att få allt att gå som jag ville.

I början av säsongen körde jag ett race i Norge och ett i Sverige men en utryckt dödare (i Bergen) och en bojmiss i sista heatet (i Karlskoga) hindrade mig från att ta förstaplaceringarna där.

Sedan var det dags för EM i Polen. Förra året på EM tog jag en 2:a placering på en lånad Spark och en 3:e på min Superjet jetski. I år var jag revanschsugen och satsade allt på Seadoo Spark klassen.

image

Foto: Peter Andersson

Det visade sig att allt testande, skruvande och all träning
gav resultat, Jag vann!

image

Foto: Peter Andersson

image
Firar segern med Håkan Borgström, ordförande, chafför, mekaniker, supporter, hållare, KOMPIS, allt i ett!!!
Foto: Peter Andersson

I Husbilen på väg norrut genom Tyskland fick jag ett mail med erbjudande av Kinesiska jetski racing förbundet att få åka till Kina och köra ett race där. Tiden var mycket knapp och det var en hel del saker som skulle fixas. Visum(inte helt okomplicerat), start approval, försäkring, ledigt från jobb, mm,mm. Lyckades emot alla ods fixa allt i tid och kom iväg.

image
Mina två tolkar, Ruby och Rain

Utlänska förare fick väldig stor uppmärksamhet och alla ville ta kort tillsammans. Fick också ställa upp på flera Tv intervjuer.

image

I Danjiangkou var 10 inbjudna utlänska förare. Förutom mig var det förare från Finland, USA, Australien, Taiwan, Japan, Montenegro, Malaysia och Spanien. Sedan var det ett gäng kinesiska förare. Totalt var vi 21st på startgrid.

Slutade totalt på en 5:e plats. Nöjd med det resultatet då jag körde på en helt oskruvad lånad maskin som saknade både i fart och handeling.

image
Tillsammans med Nate(USA) och Chang (organisatör, tolk)

image
Taktik snack med Team manager för Kina och Taiwan

Foto: Niko Salminen

image
Lite sightseeing

Foto: Chang Liu

Landade hemma igen kraftigt jetlaggad på en fredag kväll/natt men nu fanns det ingen tid att vila då hemmaklubben Orust Jetski Klubb arrangerade Svenskt och Nordiskt mästerskap just denna helgen. Körde i Henån på lördagen men saknade poäng från fredagens heat så fick ingen framskjuten placering.

Kort efter jag kommit hem blev jag återigen inbjuden för ännu ett race i Kina. Denna gång i staden Hefei.

image
Buddha staty i Hefei

Foto: Niko Salminen

Det var i stort sett samma gäng som tidigare förutom två st som var utbytta pga skador mot ett par duktiga killar från Ryssland.

image
Några av de internationella förarna.
Foto: Ekaterina Tsukova

image
Johnny (Australien), Niko (Finland) och jag
Foto: Ekaterina Tsukova

image
Banskiss

Till min stora glädje blåste det kraftigt och gick bra med sjö när vi skulle köra vårat "Pole position heat"
I mycket sjö försvinner många av fördelarna med att ha en snabb skoter och det är mer upp till förarna att köra bra. Såg fram emot detta då jag återigen lånat en oskruvad långsam skoter. Förhållandena passade mig bra och jag vann detta heat stort med massa varvningar och trekvarts varvs försprång till han som kom in som tvåa.

image

Foto: Ekaterina Tsukova

image
Resultat efter Pole position heatet

image
Invignings ceremonin
Foto: Ekaterina Tsukova

Tyvärr höll inte vädret i sig utan när de återstående heaten kördes var det plattvatten och jag fick se mig frånåkt av de sanbbare skotrarna. Ändå lyckades jag prestera en total 4:e placering som jag är väldigt nöjd med under de förutsättningar som rådde.

image
En av alla starter
Foto: Ekaterina Tsukova

image

Man ville helst inte flyga av och simma i detta kraftigt övergödda vatten

image

Storslagen publik arena

image

Några av Sparkarna i väntan på sjösättning. Kraftig smog i bakgrunden...

Inte bara racing, har även hunnit köra en del skoter i jobbet.

image
Detta var en av höjdpunkterna när jag leveranstestade 8st nya maskiner nere på Marstrand tillsammans med kollegan Anders Wimmer
Foto: Valdemar Lindekrantz, Kustbevakningen

Vill passa på att tacka alla som hjälpt och stöttat mig under året, kollegor, vänner och familj. Utan er hade det inte varit möjligt.
Särskilt tack till min kära Angelica som drar det tunga lasset när jag är iväg! Var det du som stoppa den lilla torpeden Tom i väskan sist jag skulle åka???
image

GOTT NYTT ÅR!!!