Nordisk Mästare!

2012-08-29

image
Peter Lyrstrand Sverige, Jag och Anja, Heigo Hummel Lettland


I helgen var vi i Drammen, Norge och körde det Nordiska Mästerskapet.
Det var Norskar, Svenskar, Finländare, Estläningar och Lettlänningar på plats.
Tävlingsplatsen ligger mitt inne i centrala Drammen och hålls i samband med "Elvefestivalen"
Detta är en ren folkfest med karneval, tivoli och en massa andra jippon som tex stora artister på scen.

Mina två första heat kördes på fredagen.
I det första fick jag en bra start men hade en Lettlänning på insidan som fick en kanonstart. Han tog ledningen med mig strax efter.

image

Det visade sig snart att han inte memorerat banan så bra då han på andra och tredje varvet körde fel. Han gick imål först men tävlingsledningen hade sett hans missar och flyttade ner honom i tabellen. Alltså blev jag vinnaren i detta heat.

image

Eftersom jag vann heat ett fick jag välja startspår i heat två. Jag valde det långa snabba eftersom det passar min maskin bäst och när väl starten gick tog jag ledningen. Denna höll jag in i mål.
På lördagen körde vi det tredje och sista heatet. Med två förstaplatser räckte det med en tredjeplats i sista heatet för att vinna tävlingen om han som hade näst bäst poäng skulle vinna heatet.

image

Jag valde samma startspår, fick till ännu en kanonstart och gjorde i stort sett en upprepning av andra heatet, och vann! Enda skillnaden var att jag körde lite mer på säkerhet, ville ju inte få någon bojmiss eller ännu värre flyga av skotern nu när segern var nära.

Var i Drammen och körde Nordiska för två år sedan, då blev jag trea. Denna gången räckte det hela vägen fram!
Nordisk mästare 2012!

image