Svenska Cupen deltävling 1 i Kumla

2011-06-09

Då var det dags för första tävlingen för iår.
Mycket tid hade lagts i garaget med att få ordning på skotern inför säsongen. Alltid är det någon förbättring man kan göra och regelboken ändras allt som oftast.

Sedan är det ju inte bara skotern man måste ha ordning på, det är en hel del andra saker som också måste funka tex. bil, släp och boende (i mitt fall en Camper).

En lite större Camper hade införskaffats inför denna säsong med resultat att jag behövde montera luftfjädring på bilen. Tack för bra och snabb service Magnus Karlsson på Karnag AB! Ekipaget blev som en dröm att köra.

image

Så till tävlingen. Kumla eller snarare Norrtorpasjön visade upp sig från sin bästa sida med strålande sol och närmare 30! grader.

image

Första heatet kördes på lördagen och de två andra på söndagen.
I första starten blev det lite rörigt när klubbkamraten Johan Johansson fick ett kast med sin skoter som gjorde att han flög av i full fart. Skotern fortsatte långt upp på land och slog mitt rekord från förra året med god marginal.

Det blev omstart och jag fick en ok start men tysken Mario Gross var lite snabbare ut och fick ledningen som han höll in i mål. Jag slutade som tvåa i detta heat.

Sedan hände det tråkiga. När jag skulle testköra skotern innan jag tog upp den för dagen misstände den på vissa varvtal.

Kvällen och en del av natten gick åt till felsökning men trots telefon support med USA kunde vi inte hitta felet.

Under söndagsmorgonen dök flera erbjudanden upp om lån av skotrar och det slutade med att jag fick låna Peter Lyrstrands Kawasaki 15F, TACK Peter! Denna skoter tävlar normalt i en klass utan överladdning och har då naturligtvis mindre maskinkraft än min egen. Närmare bestämt saknades ungefär 100 hk.

image

Jag förstod att jag inte skulle få någon bra placering i denna tävlingen men eftersom den är en del i Svenska Cupen gällde det att köra ändå för att skrapa ihop lite poäng till totalen.

Väl hemma igen gäller det att finna och laga felet för om en dryg vecka bär det av till Simpnäs och den första SM deltävlingen i offshore.

image