VM 3:a!!!

2010-10-12

Eftersom jag kom in som 4:a i gårdagens heat fick jag ett mycket bättre startspår än igår. Jag hamnade vid innersplitt startspår tre. Alla var heta på att få komma igång och rejsa, detta märktes tydligt då det blev inte mindre än 3 omstarter pga tjuvstarter och alldeles förtidiga spårbyten. Är man så många som 17 st på startgrind är det naturligtvis mycket viktigt att alla håller spår.

image

Nu gällde det att hålla lugnet, man dras lätt med i stressen. När vi slutligen fick en godkänd start var jag bra med och i första svängen lyckades jag klämma mig fram till ledningen i innersplitten. När inner- och yttersplitten gick ihop var det en kille från yttersplitten som kom ut före mig. Vi höll jämt avstånd till varandra ett par varv och sedan började vi varva våra konkurenter.

image

En förare som varvas är skyldig att släppa förbi bakomvarande men detta följs inte alltid. Det blev till att köra tufft och bokstavligen knö sig förbi ett par förare. Vid en av dessa passeringar på sista varvet får jag ett litet kast på skotern och hamnar på fel sida en boj. Detta kan man åtgärda genom att köra runt en straffboj innan mållinjen, problemet är att det tar lite tid att köra runt denna och han som är trea ligger ganska tätt bakom mig. Nu gäller det att GASA. Flyger förbi en eller två killar och lyckas dryga ut avståndet till han som ligger trea så jag kan gå i mål som 2:a med god marginal.

image

Otroligt nöjd med detta sista heat. När poängen väl var sammanräknade blev det en 3:de plats totalt!

image

Vill passa på att tacka min familj och mina vänner för all stöttning hela säsongen, vill också tacka mina sponsorer! Utan er alla hade detta inte varit möjligt!
Vill också särskilt tacka Dean Charrier, thank you my friend, without your support and your great handling, superfast Yamaha FZR I would not even been racing in the World Finals let alone bring home a 3:d place, thank you!

image