VM Heat 1

2010-10-06

Idag körde jag mina första heat.
Det första var ett så kallat poleposition heat.

image

Detta körs för att fastställa startordningen på startgrind första riktiga heatet. Vi var 17 st startande och starten gick bra, jag kom ut som 3:a men tydligen hade någon tjuvstartat så heatet blev avblåst och vi fick återvända till starten.
Nästa start går också bra och jag kom ut som 4:a. På femte varvet när jag var hack i häl på han som låg trea gick axeln som håller kompressorhjulet av och skotern tappar all fart.

image

Jag får bryta och får således sämsta startspår till Heat 1. När jag kommer in till stranden ser jag att jag inte bara totalförstört kompressorn jag har dessutom tappat den bakre sadeln i kolfiber som Dean precis satt på, detta blev ett dyrt heat. Vi har ett par timmar på oss innan nästa heat så Dean hinner slänga på en ny kompressor i god tid.

image

Får som sagt sämsta startspår till första riktiga heatet och får till en halvdan start. Kommer ut som 8:a. Ligger på och kör om flera medtävlande innan jag går imål på en 4:e plats.

image

Ok med tanke på startspår och konkurensen.
Imorgon körs heat 2 och sammanslaget med första heatet koras en vinnare i Novice Runabout Limited som klassen jag tävlar i heter.

image