SM final i Kumla och Nordisk cup final i Drammen

2010-08-26

Den fjärde och sista del tävlingen i SM kördes i Kumla. Innan tävlingen var det ganska jämna poäng mellan 1:a, 2:a och 3:e platserna med Lars Åkerblom i ledningen följd av mig på en andra plats och Kristian Stenborg som trea.
Första heatet kom jag ut i starten som trea och höll den placeringen in i mål.

image
Foto:Suzette Alpmark

Blev uppflyttad en placering pga att en medtävlande gjort en boj miss. Andra heatet kom jag ut som tvåa i starten och slutade också som det.

image
Foto:Suzette Alpmark

I tredje heatet fick jag en kanon start och tog ledningen, den vägrade jag givetvis släppa och vann således det sista heatet. Sammanräknat blev jag 2:a på tävlingen och 2:a i SM. Stort grattis till Lars Åkerblom som vann SM i år!
Även Stenborgs 3:e plats är anmärkningsvärd då han kört två del tävlingar med ett brutet revben!
Värt att notera var den stora sportmansship andan som Johan Johansson visade när han lånade ut en tänd spole från sin Open skoter till värsta konkurrenten Åkerblom som hade kört sönder sin. Härligt att se!

image
Foto:Suzette AlpmarkI Drammen vaknade vi upp till ett härligt väder med strålande solsken. Det pågick en Fjordfestival så det kryllade av åskådare, kul! Detta var den tredje och sista del tävlingen i den Nordiska cupen. Eftersom min skoter pajade i Harjavalta Finland så fick jag inga poäng där alltså körde jag denna tävling som om den vore fristående. Stock och Open heaten kördes ihop då det inte var så många Open skotrar anmälda och jag körde i båda klasserna denna tävling.
Första heatet fick jag en ganska dålig start och hamnar någonstans mitt i fältet. Kör ganska snart om en Open förare och ligger länge och jagar tredje platsen.

image
Foto:Helena Borgström

På näst sista varvet missar han som ligger före mig en boj och när han skall rätta till detta vid blackbouy passar jag på att köra om. Slutar som 3:a detta heat. Andra och sista heatet (vi körde bara två heat) blev inte starten mycket bättre än första men jag valde rätt alternativ split och kom mig upp på tredje plats. Detta höll jag in i mål och slutade som 3:a på tävlingen i både Stock och Open klassen.

image
Foto:Angelica Svanberg

Ett bra resultat då de bästa förarna från Norge, Sverige, Finland och Tyskland var på plats.
Nu är det färdig tävlat för denna säsongen, i alla fall här hemma i Sverige...